12 Voor- en 3 Nadelen van Beleggen in Vastgoed + Tips
Vastgoed-vragen

Vastgoed is een specifieke sector. Daarom praten we graag eens met Benny Ceyssens, een echte vastgoedexpert en tevens onze zaakvoerder. In dit interview geeft Benny een inzicht in de vastgoedsector van vandaag. Welke impact had Covid19 op deze sector? Is vastgoed kopen nog altijd interessant? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in dit interview... Heb je zelf nog specifieke vragen? Stel ze dan gerust via onze social media kanalen...

Hoe lang ben je al actief in vastgoed?
Sinds 2011 ben ik gestart in de vastgoed. Ik ben als inkoper in een Hasselts Kantoor gestart. Al snel had ik de microbe te pakken en ben dan aan de 3-jarige vastgoedmakelaar opleiding begonnen.
Hoe is jouw passie voor vastgoed ontstaan?
Mijn opa heeft deels de wijk Houthalen-Oost aangelegd. Dat werd toen in die tijd “de verkaveling Ceyssens” genoemd. Ook mijn vader zat in de bouw met gekende projecten zoals de grenslandhallen (nu ethias arena) en de Limburghal.

Is vastgoed nog steeds een goede investering, ook tijdens deze onzekere tijden? Zo ja, welk type pand is volgens jou de beste investering?
Vastgoed is altijd een goede investering. Vastgoed is in de geschiedenis nog nooit gedaald maar wel altijd gestegen in waarde. Momenten waar de prijzen zakken zijn zeer zeldzaam en bieden juist het ideale koopmoment. Maar alhoewel de economie heel onzeker was in 2020, is de vraag naar vastgoed zeker niet gedaald hoor!

Kopen of huren?
Dat ligt aan je persoonlijke situatie. Bij een eigen woning komen ook de eigen kosten. Veel van deze zware kosten moet je niet betalen als huurder. Ook ligt het er aan of je al voldoende gespaard hebt vermits de meeste banken slechts 80% van de aankoopprijs financieren. Tel daar bovenop nog eens de registratierechten, de notariskosten en de hypotheekkosten , dan zit je al vlug aan een zeer hoog bedrag dat je zelf dient op te hoesten. Anderzijds is het zo dat je je huurgelden nooit meer kunt recupereren, tenzij je aan huurkoop doet. Dit is dus een keuze die ieder voor zich moet maken.

Wat verwacht jij van de vastgoedprijzen in de komende jaren?
Deze zullen alleen maar stijgen. Als de economie stijgt of daalt, dat heeft geen invloed op de vastgoedprijzen. We zien recent zelfs een echte “rush” op de vastgoedmarkt, vooral op de woningen met een tuin.

Hoe is uw business geëvolueerd tijdens Covid19?
Via virtuele rondleidingen hebben we alsnog woningen kunnen verkopen tijdens de lockdown. Verder zorgen we momenteel voor een stunt. Wij helpen mensen namelijk met een gratis schatting & wij betalen de kosten voor een EPC-keuring, alsook de kosten voor de elektriciteitskeuring. Dat maakt het makkelijker en goedkoper dan ooit, om uw woning snel te verkopen!

Waarom moet iemand beroep doen op de expertise van een makelaar?
Een verkoop van een woning is een complexe situatie met allerhande verplichte documenten en contracten. Ook is het zo dat een makelaar alle marketingtools in huis heeft om de verkoop van een woning of appartement zo goed mogelijk in de markt te zetten. Een realistische schatting naar marktwaarde is al een goed begin. We hebben laatst een woning verkocht op 1 dag tijd... Dat zien we een particulier niet rap doen, zeker niet met alle nodige paparassen die hierbij komen kijken.



Heb jij specifieke vragen over vastgoed? Stel ze dan face-to-face of stel je vraag via onze social media kanalen. Via Instagram-stories antwoordt Benny regelmatig op alle gestelde vragen, maar uiteraard kun je ons ook bereiken via Facebook Messenger, via E-mail of zelfs via de klassieke telefoon ;-).

[VERKOCHT]_$type=blogging$c=3$m=0$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=315$c=4$l=1$m=0$show=post

Naam

3 slaapkamers,1,agenda,1,Appartement,2,buitenland,2,faq,5,in de kijker,11,nieuws,18,open bebouwing,1,ruime woning,2,te huur,1,te koop,12,tuin,3,vastgoed,17,
ltr
item
IMMO-WERELD | Immobiliën
https://geldgorilla.nl/wp-content/uploads/vastgoed-uitgelicht.png
IMMO-WERELD | Immobiliën
https://blog.immo-wereld.be/2020/07/vastgoed-vragen-vastgoed-is-een.html
https://blog.immo-wereld.be/
https://blog.immo-wereld.be/
https://blog.immo-wereld.be/2020/07/vastgoed-vragen-vastgoed-is-een.html
true
2104266211765433779
UTF-8
Alle berichten Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Meer weten Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy