Huishoudtoestellen verhuizen: hier moet je op letten.


Verhuizen is spannend, en er komt best wat bij kijken. Niet alleen zijn sommige toestellen best vervelend om te verhuizen.

De meeste toestellen zijn zwaar en log, en hebben ook nog eens breekbare onderdelen. Daarom beginnen we met de belangrijkste tip van allemaal, een die voor elk toestel hieronder geldt: bespaar niet op de bescherming van je toestel. Dekens, karton, noppenfolie … Beter een laagje te veel, dan een deuk in je muur of een barst in je toestel. :-)

verhuizen is het ideale moment om je toestellen een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dat zorgt ervoor dat je toestellen langer meegaan. 

Koelkast en diepvriezer.

Deze toestellen vragen wat voorbereiding. Je koopt een paar dagen voor de verhuis best geen grote hoeveelheden verse voeding, want op de dag van de verhuis moet alles eruit. En weggooien, dat is zonde. Was je toestel op voorhand helemaal uit, zodat je op de verhuisdag enkel nog de stekker moet uittrekken en laten ontdooien. Plus, zo vermijd je schimmels als je toestel een langere tijd gesloten blijft. Dan moet je hem enkel nog afdrogen en hij kan de verhuiswagen in.

Heb je een oudere koelkast of diepvriezer? Dan zal je toestel waarschijnlijk langer nodig hebben om te ontdooien. Bij sommige oude toestellen duurt het zelfs twee dagen. 

Eens je toestel helemaal proper en droog is, haal je alle losse elementen eruit. Wees vooral voorzichtig met de glazen schappen (goed inpakken!) Daarna sluit je deur en plak je die best dicht met tape, zodat die zeker niet loskomt tijdens het transport.


Extra tip! Om de laadruimte van de verhuiswagen optimaal in te laden, kan je deze toestellen vullen met lichte en zachte spullen. Denk bijvoorbeeld aan kledij. Zo maak je van je koelkast tijdelijk even … een gewone kast.

Heel belangrijk: vervoer je koelkast en diepvriezer rechtop

En dan nog een cruciaal punt: eens je koelkast of diepvriezer op zijn nieuwe plaats staat, moet je nog 3 uur wachten voor je de stekker weer in steekt

Wasmachine

Verwijder de watertoevoer aan de kant van de kraan, samen met de afvoerslang en kantel de wasmachine naar achteren om al het water af te voeren. Tape daarna de waterslangen vast aan de achterkant van het toestel.

Belangrijk: de trommel moet je met transportbouten vastzetten voor je de wasmachine vervoert.  De trommel is het kwetsbaarste deel van de wasmachine, dus goed beschermen.

Een wasmachine is het lastigste toestel om te verhuizen, omdat het loodzwaar, groot en glad is. Wees extra voorzichtig en zorg dat niemand gekwetst raakt. 

Eens de lastige verhuis achter de rug is, kan je hem meteen weer installeren en gebruiken. 

Oven en microgolf

We sluiten af met de twee eenvoudigste toestellen: de oven en de microgolfoven. Daarbij is het belangrijkste goed inpakken en alle losse onderdelen eruit halen voor verhuis. Het glas aan de voorkant kan je beschermen door er een stuk karton tegen te plaatsen en er met plakband helemaal rond gaan. En je weet het ondertussen al: kabels = vastplakken!

[VERKOCHT]_$type=blogging$c=3$m=0$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=315$c=4$l=1$m=0$show=post

Naam

3 slaapkamers,1,agenda,1,Appartement,2,buitenland,2,faq,5,in de kijker,11,nieuws,18,open bebouwing,1,ruime woning,2,te huur,1,te koop,12,tuin,3,vastgoed,17,
ltr
item
IMMO-WERELD | Immobiliën
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEil1kwgqrcE0Zhzegj_q6p5Xl3aJnW9cK8VLULFGa7EntKQk9o8hU_gCb9NP_efKj-zuehDNlWBQ1H557Ui1xBwBsOXyeFvy55FXskM48ReoILzyXm0y0HvBgHs243NvSsxM-8orei2TZoFO7B34wd4Ix2DmzmLhK6YiTH3mPDtqU_kQTdPyGn2x8SO=w296-h296
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEil1kwgqrcE0Zhzegj_q6p5Xl3aJnW9cK8VLULFGa7EntKQk9o8hU_gCb9NP_efKj-zuehDNlWBQ1H557Ui1xBwBsOXyeFvy55FXskM48ReoILzyXm0y0HvBgHs243NvSsxM-8orei2TZoFO7B34wd4Ix2DmzmLhK6YiTH3mPDtqU_kQTdPyGn2x8SO=s72-w296-c-h296
IMMO-WERELD | Immobiliën
https://blog.immo-wereld.be/2022/04/blog-post.html
https://blog.immo-wereld.be/
https://blog.immo-wereld.be/
https://blog.immo-wereld.be/2022/04/blog-post.html
true
2104266211765433779
UTF-8
Alle berichten Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Meer weten Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANGERADEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy