Planten, kleur, stoer en natuurlijk?
Dan is je interieur ‘in’ deze winter

Alles is onderhevig aan trends. Ook je interieur. Laten we beginnen met het belangrijkste en het gemakkelijkste. Als we trend- en colorwatcher Hilde Francq mogen geloven is dat deze winter bruin. Dat stoot het ‘ooit zo trendy’ zwart van de troon. Verder doen zomerse en warme tinten ook in de donkere maanden hun intrede.

Een ander gegeven voor deze winter is het gebruik van natuurlijke materialen zoals leer, linnen, hout en riet. Dit zien we terugkomen voor zowel meubels als accessoires. Stoere accenten doorbreken nu het minimalistische beeld van de voorbije jaren. Dat kan een bakstenen muur of opvallend behang zijn, een lederen meubel of een opvallend object in glas, marmer of hout. Ook de zwart metalen wandrekken blijven trendy. 
  
De comeback van velours

Andere aandachtstrekkers zijn de lichtjes kitcherige en uitbundigere accenten in goud en brons.  Ook deze zijn in verschillende stoffen terug te vinden -  wol, breisels... – en proberen meer leven en warmte in huis te creëren. Vooral velours maakt een comeback, op de stoel, de sofa en poef tot in de sprei. 

Grote planten mogen weer

Het aankomende 2020 staat zeker in het teken van grote planten die de ruimte met hun grillige vormen breken. In plaats van kleine discrete exemplaren mogen planten weer echt de eyecatchers zijn in je interieur.