Vastgoed als investering

Investeren in vastgoed is een vrij zekere handeling zonder al te veel risico. Niets is echter volledig risicoloos, maar met de juiste aanpak kom je al een heel eind. Wij geven je een overzicht van de types vastgoed waaruit gebleken is dat ze zeker hun geld waard zijn.


Serviceflats

Je ziet ze steeds vaker, serviceflats. Om de vergrijzing de baas te kunnen, is het belangrijk om oplossingen te voorzien voor de huisvesting van onze ouderen. Als de huidige woning niet meer voldoet aan de noden en behoeftes, kan men ervoor kiezen om kleiner en veiliger te gaan wonen. Serviceflats en assistentiewoningen zijn de perfecte oplossing voor de nieuwe generatie senioren. Wel is het belangrijk om te weten dat er aan een serviceflat enkele voorwaarden verbonden zijn. Zo geldt er bijvoorbeeld voor de bewoners een minimumleeftijd van 60 jaar. 

Appartementen en studio’s

Niet enkel de vergrijzing heeft een effect op de manier van wonen. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer singles en alleenstaanden. Zij verkiezen vaak een appartementen boven een grote woning. Appartementen zitten al jaren in de lift en het ziet er naar uit dat die trend zich alleen nog maar zal voortzetten. Als je kijkt naar evolutie van de waarde van appartementen, zie je een enorme stijging de laatste jaren. Bewijs genoeg dat appartementen een goede investering zijn. Heb je al net dat beetje meer om te investeren? Kijk dan ook zeker uit naar volledige appartementsgebouwen, deze kunnen je opbrengst aanzienlijk verhogen.

Vakantiewoningen

Wil je investeren in een pand waar je zelf ook iets aan hebt buiten de maandelijkse opbrengsten? Dan is een vakantiewoning een goed plan. Perfect om te verhuren tijdens de zomermaanden en vakanties, leuk om zelf gebruik van te maken wanneer het niet verhuurd wordt.

Vastgoed in bloeiende wijken

Indien je liever niet al te veel risico neemt, kan je kiezen voor een pand in een bloeiende wijk. De kans dat het niet verhuurd geraakt neemt sterk af. Een stad met veel bedrijvigheid heeft jou en je pand meer te bieden dan een uitgebloeide wijk. In zulke wijken is de leegstand aanzienlijk hoger. En zo bestaat er dan ook de kans dat jouw pand blijft leegstaan.

Vastgoed in gebieden met veel potentieel

Grote steden? Dat betekent meestal hoge prijzen. Daarom mijdt je best de centra van zulke steden als je je large wilt vergroten. Dan kan je je beter concentreren op de panden net buiten de stad. Ook deze zijn zeer geliefd én een stuk goedkoper. Ga op zoek naar panden met de juiste prijs. Vergeet ook zeker niet je te informeren over de toekomstplannen van de stad. Koop je een woning in een stad die plannen heeft om de buurt in de toekomst op te waarderen? Dan kan dit voor een grote winsttoename zorgen. Ga op zoek naar zulke panden en je haalt er zeker en vast meer winst uit.