Hoe ontsnap jij aan deze warmte?

Hoe ontsnap jij deze zomer aan de warmte? Ga jij voor de airconditioner, ventilator of hou je het bij het openzetten van de ramen? Hier volgen alvast enkele tips om de warmte uit je huis te houden. 

Laat de gordijnen naar beneden

Overdag vermijd je best dat de zon binnen kan schijnen in je woning. Dit kan door de gordijnen naar beneden te laten. Heb je rolluiken? Nog beter, laat deze overdag naar beneden. Zij zorgen ervoor dat de zon niet op je vensters schijnt en zo de ruimte niet kan opwarmen. Als extra bescherming tegen de zon kan je zonnewering plaatsen. Deze bestaan in verschillende vormen, kleuren en prijzen. 


Laat overdag de ramen dicht

Laat ook zeker overdag de ramen dicht. Verluchten doe je best pas 's avonds en 's nachts. Zo komt er frisse lucht binnen en wordt je woning toch voldoende verlucht. 


Airco of toch niet?

De warmte uit je huis halen kan natuurlijk ook door het gebruik van een airconditioner. Geen zin in een dure installatie? Er bestaan ook minder dure oplossingen zoals een mobiele airco of ventilator. Pas wel op dat je er niet ziek van wordt. Te droge lucht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. 


Denk aan je trouwe viervoeter

Niet enkel jij hebt last van de warmte, ook je huisdieren hebben recht op wat verkoeling. Zorg dat ook zij steeds voldoende water en schaduw ter beschikking hebben.