Nu een aankoopbelofte, later betalen.


De Vlaming stelt de aankoop van zijn huis uit en gaat een aankoopbelofte aan.

Wie vandaag het huis van zijn dromen vindt, stelt zijn aankoop vaak uit tot midden 2018. Tegen 1 juni 2018 wil Vlaams minister Bart Tommelein af van het systeem van groot en klein beschrijf. Hij wil naar het uniforme tarief van 7%. Met dit systeem kan je een aardig bedrag aan registratierechten besparen bij de aankoop van een woning.

Maar wanneer kan je best wachten en een aankoopbelofte doen?

Koop je een woning aan 10% registratierechten? Dan wacht je best met je aankoop en doe je een aankoopbelofte.

Gaat het om een huis dat verkocht wordt aan 5% registratierechten? Dan koop je best nu, voordat de veranderingen van kracht zijn. De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor het gunsttatrief van 5% is het niet-geïndexeerd kadastraal inkomen. Wanneer het kadastraal inkomen van de woning lager is dan € 745, is dit mogelijk.

Voor meer informatie omtrent de voorwaarden voor 5% registratierechten kan je terecht op onze blog ‘Wat is klein beschrijf?’ via https://immo-wereld.blogspot.be/2016/12/wat-is-klein-beschrijf.html.

Conclusie: Koop je een woning aan 10% registratierechten? Om dit droomhuis niet uit je vingers te laten glippen, doe je best een aankoopbelofte.